חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ת"א 164464-09

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
164464-09
7.7.2011
בפני :
אביגיל כהן

- נגד -
:
דראושה סובחי בע"מ
עו"ד א. אגרט
:
1. החברה המרכזית לפיתוח השומרון בע"מ
2. מקורות חברת מים בע"מ

עו"ד דורון פרידמן
עו"ד גדעון סלעית
פסק-דין

1.         התובעת הגישה בחודש אפריל 2009 תביעה על סך 1,059,944 ש"ח.

התובעת היא חברה אשר עוסקת בין היתר בהנחת קווי מים.

הנתבעת היא החברה המרכזית לפיתוח השומרון בע"מ (להלן: "חל"פ").

הנתבעת הגישה הודעת צד ג' נגד מקורות חברת מים בע"מ (להלן: "מקורות").

2.         ביום 28/9/04 נחתם הסכם בין התובעת לחל"פ ולפיו התחייבה התובעת לבצע עבודות הנחת קו מים בקטרים של "20, "18, "14 מקרני שומרון לקדומים. (להלן: "ההסכם"). על פי ההסכם, התובעת היא הקבלן.

בין חל"פ ומקורות נחתם הסכם ביום 28/9/04 ולפיו התחייבה חל"פ לבצע עבור מקורות את העבודות.

המערכת החוזית בין התובעת וחל"פ, ובין חל"פ ומקורות היא זהה למעשה, גב-אל-גב. (ראה גם עדותו של מר קומם, מנהל הפרויקטים בחל"פ - עמ' 12 שורות 21 - 23 לפרוטוקול).

התובעת ביצעה את העבודות נשוא ההסכם בחודשים יולי 2004 - מרץ 2005.

העבודות הסתיימו ללא חריגה בלוח הזמנים. (ראה עדותו של מר קומם מחל"פ - עמ' 26 שורה 25 לפרוטוקול).

התובעת הגישה לחל"פ בחודש יוני 2006 או סמוך לכך, חשבון סופי על סך 3,107,550 ש"ח בתוספת מע"מ. [סעיף 18 לתצהיר סובחי].

חל"פ טוענת ששילמה לתובעת סך 1,879,434 ש"ח (לא כולל מע"מ) - סעיף 23 (ג) לתצהירה חל"פ, והתובעת טוענת כי קיבלה סך 1,847,830 ש"ח (לא כולל מע"מ) - סעיף 19 לתצהיר.

חל"פ סירבה לשלם לתובעת סכומים נוספים מעבר לאלו אשר שולמו.

התביעה הוגשה בגין יתרת החשבון הסופי, אשר לא אושרה לתשלום לתובעת. (בניכוי סכומים שהתובעת מאשרת קיזוזם עפ"י ההסכם).

3.         תמצית טענות התובעת (בכתב התביעה) :

א)                     התובעת טענה כי ביצעה עבודתה כמוסכם. בחודש יוני 2006 או סמוך לכך הגישה התובעת חשבון סופי על סך 3,107,550 ש"ח + מע"מ כאשר מתוך אותו סכום היה צריך לקזז לטובת הנתבעת סך של 155,000 ש"ח עבור שמירה בטחונית וסך של 88,141 ש"ח דמי ניהול.

ב)                     עד ליום הגשת התביעה שולם לתובעת רק סך של 1,823,940 ש"ח, וזאת למרות שחברת מקורות אשר היא זו אשר מימנה את העבודה, שילמה לחל"פ עד ליום הגשת התביעה סך 2,291,675 ש"ח.

חל"פ נשארה חייבת לתובעת את הסכומים הבאים:

סך של 224,594 ש"ח, מתוך הסכום שהעבירה מקורות לחל"פ, וסך של 579,300 ש"ח, סכום שקוזז על-ידי מקורות, לטענת חל"פ, בגין ליקויים עטיפת צינור המים בבטון, כפי שהוסכם (לאחר שקיזזה הכספים שמגיעים לה, סך של 155,000 ש"ח עבור שמירה ביטחונית וסך  88,141 ש"ח עבור דמי ניהול).

סך הכל נותרה חל"פ חייבת לתובעת סך של 803,894 ש"ח (נכון לחודש יוני 2006).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>